kuhinja i recepti

četvrtak, 4. veljače 2016.

BISKVIT ZA SVE TORTE

Kora za sve vrste torti, najednostavnija, a najbolja. Izdasna, meka, socna..

    Sastojci:

     5 kom  jaja sobne temperature
     5 kasika vode
     180 gr secera
     200 gr brasna
     1 kesica praska za pecivo

    Priprema:

    Jaja pjenasto umutiti, dodati 5 kasika vode i nastaviti mjesati mikserom. Polako dodavati secer uz neprekidno mjesanje. Ugasiti mikser. Dodati brasno koje ste prethodno pomijesali s praskom za pecivo i umutiti pjenjacom dok se smjesa ne sjedini.
    Smjesu istresti u kalup za pecenje, moj je okrugli, 27 cm, dno obloziti papirom za pecenje.
    Pecnica mora biti zagrijana na 180° , staviti koru i peci oko 25 minuta.  Kada se ohladi, koru mozete isjeci na dva tri dijela, i dobit cete 2-3 kore.


Posluživanje:

    Jos vam samo trebaju kreme, i torta gotova :-)

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar