kuhinja i recepti

četvrtak, 4. veljače 2016.

KUS-KUS SA JUNEČIM GULAŠOM



POTREBNO:
250 gr kus-kusa
250 ml povrtnog temeljca
200 gr tikvica
1 kašika maslinovog ulja
So i biber po želji.

GULAŠ:
600 gr junetine od vrata
500 gr crvenog luka
3 čehna bijelog luka
2 kašike ulja
1 kašika mljevene crvene paprike

So i biber po želji

PRIPREMA:
U povrtnom temeljcu pripremiti kus-kus prema uputstvu na vrečici.
Gulaš:Luk i bijeli luk sitno isjeckati i  dinstati dok ne porumeni.Junetinu isjeći na kocke,dodati na luk i dinstati dok tekučina ne ispari.Dodati crvenu papriku,posoliti,dodati biber po želji i preliti vodom.Gulaš kuhati na laganoj vatri oko 1,5 sat uz povremeno miješanje i doljevanje vode,dok meso ne omekša.Tikvice narezati na trakice i prepeći ih na malo maslinovog ulja,pa poslužiti uz gulaš i pripremljeni kus-kus.

Nema komentara:

Objavi komentar