kuhinja i recepti

četvrtak, 4. veljače 2016.

JAPANSKI KOLAČ



 
Kolač od tri sastojka koji je postao hit u svijetu..
Sastojci
    4 jaja
    160 g bijele čokolade
    160 g krem sira

Priprema
    1.
    Zagrijati pećnicu na 170°C.
    Namazati maslacem papir za pečenje i iznutra obložiti kalup promjera 20 cm.  Izvana ga obložiti aluminijskom folijom jer će se torta peći u vodenoj kupelji, pa da voda ne prodre u kalup. Tako obložen kalup staviti u dublji pleh.
 Ja sam pekla u posudi za soufle obloženoj papirom za pečenje, tako da nisam izvana obložila folijom.
    2.
    Odvojiti žumanjke od bjelanjaka.
    Bjelanjke dobro ohladiti.
    Otopiti čokoladu na pari, dodati krem sir i dobro promiješati. Sad dodati žumanjke i špatulom sve dobro promiješati tako da se dobije glatka smjesa.
    3.
Umutiti čvrst snijeg od bjeljanjaka, pažljivo ga, u tri navrata, dodati u smjesu, opet špatulom promiješati i uliti u kalup.
    Kalup staviti na pleh i uliti vruću vodu.
    Peći 15 minuta na 170°C, a zatim još 15 minuta na 160°C. isljučiti pećnicu i ostaviti ga da miruje još 15 minuta.
    4.
    Ohlađenu tortu posuti šećerom u prahu, ili preliti voćnim preljevom po želji i poslužiti.
Izvor: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar