kuhinja i recepti

četvrtak, 4. veljače 2016.

UKUSNA I JEDNOSTAVNA TORTA



POTREBNO:

 PRVI DIO

5 bjelanjaka, 5 žlica šećera, 3 žlice brašna, 3 žlice mljevenih oraha, 1/2 pecilnog

DRUGI DIO

280 g mljevene plazme, 2 dl mlijeka ( sobne temp. ili hladno), 200 g otopljene čokolade, 150 g maslaca, 120 g štaub šećera

TREĆI DIO

200 g suhih smokvi, 100 g grožđica, sok i malo korice od jedne naranče

ČETVRTI DIO

5 žumanjaka, 4 pudinga od vanilije, 1l mlijeka, 1 maslac, 220 g štaub šećera


PRIPREMA:

1.  Od sastojaka za prvi dio ispeći biskvit u kalupu za torte promjera 26.

Peći na 180 stupnjeva dok ne porumeni.Ohladiti

2.    Za drugi dio umutiti štaub-šećer i maslac, dodati otopljenu čokoladu ( mikrovalna), pa kekse i mlijeko te rasporediti po ohlađenom biskvitu.Staviti u frižider dok radite treći korak.

3.   Za treći dio sameljite suhe smokve i grožđice, dodajte šećer, malo narančine korice i zamijesite s sokom jedne naranče.Rasporediti po torti u izgradnji....

4.  U četvrtom koraku skuhati pudinge i žumanjke te ohladiti, u ohlađeno dodati izrađen maslac i šećer.

Kremu rasporediti na tortu, ukrasiti šlagom, a ako netko nevoli onda po želji.


izvor : coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar