kuhinja i recepti

četvrtak, 4. veljače 2016.

VOĆNA TORTA



   Sastojci:

    200 g piškota

   Krem:

    400 g tropskog voća iz konzerve
    2 banane
    2 kivija
    2 jabuke
    200 ml soka od jabuke
    4 kesice želatina
    500 ml slatke pavlake


     Priprema:

    Ocjediti tropsko voće od soka iz konzerve. Sipati sok u šerpu, dodati 200 ml soka od jabuke i 200 ml slatke pavlake a zatim zagrijati, dodati razmućen želatin, promješati i ostaviti žele da se prohladi. Staviti tropsko voće, kao i iseckane banane, jabuke i kivi i promješati. Kalup, po dnu, obložiti piškotama prethodno potopljenim u sok od jabuke. Preručiti žele sa voćem u kalup i ostaviti u frižider da se stegne. Preostalu slatku pavlaku umutiti u šlag premazati i ukrasiti tortu.

Izvor: www.kuhinjica.rs

Nema komentara:

Objavi komentar