kuhinja i recepti

četvrtak, 4. veljače 2016.

JOGURT TORTA SA KAJSIJAMA

Jogurt torta sa kajsijama – gotova za 20 min


Kada pravite čokoladnu glazuru, nemojte topiti čokoladu na previsokoj temperaturi i nikako nemojte dozvoliti da bilo kakva tečnost dođe u kontakt sa njom jer će brzo postati tvrda. Voće za dekoraciju mora biti potpuno suho.
Vreme pripremanja: 20 min.

Sastojci

1 kg mljevenog keksa
1 l voćnog jogurta
100 g smeđeg šećera
100 g čokolade
2 kašike ulja
100 g kajsija

Priprema

Izmješati smeđi šećer sa jogurtom, dodati mljeveni keks i sve sastojke sjediniti.
Smjesu staviti u kalup i ostaviti u frižider da se stegne. Rastopiti čokoladu sa uljem i glazurom premazati tortu.
Tortu izvaditi iz kalupa, dekorisati polutkama kajsija, servirati i poslužiti.
izvor:forum

Nema komentara:

Objavi komentar