kuhinja i recepti

četvrtak, 4. veljače 2016.

ZAPEČENI GULAŠ

 POTREBNO 

500 gr teletine
300 gr junetine
 30 gr maslaca
2 glavice crvenog luka
so,biber
2 kašike brašna
600 ml supe od povrća
200 gr kiselog vrhnja
200 gr šampinjona
150 gr graška
malo aleve paprike
dva lista lovora

PRIPREMA

Meso isjeći na kocke srednje veličine.Zagrijati ulje pa naglo prepržiti meso,dodati luk,so,biber,te smanjiti temperaturu.Zatim preko mesa staviti 2 kašike brašna,još pržiti miješajući.Dodati supu od povrća i malo aleve paprike.Izrezane šampinjone,dodati smjesi zatim grašak,listove lovora i sve izmješati.U vatrostalnu posudu pretresti smjesu  i zaliti kiselim vrhnjem.Peći u rerni zagrijanoj na 200*c oko 90 minuta.Prilog dodati po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar