kuhinja i recepti

četvrtak, 4. veljače 2016.

FARFALLA PASTA SA BORANIJOM I PILETINOM



POTREBNO:

500 gr farfalla paste(tjestenina u obliku mašnice)
500 gr barenog pilećeg bijelog mesa
350 gr boranije

ZA DRESING:

2 šolje sviježe nabranog bosiljka
2 čehne bijelog luka
100 ml maslinovog ulja
Biber i so

PRIPREMA:
Izlomljenu boraniju kuhati 10 minuta u slanoj ključaloj vodi,zatim je ocijediti i isprati pod mlazom hladne vode.Tjesteninu skuhati u vodi u kojoj se kuhala boranija,zatim i nju ocijediti i isprati pod mlazom hladne vode.
Dresing:
U blender ubaciti bosiljak,maslinovo ulje i začine po želji.Blendati do homogene smjese.U večoj zdjeli pomiješati boraniju,tjesteninu i pileće meso isjeckano na kockice,pa dodati dresing.Lagano promiješati.
Po želji posuti parmezanom ili naerendanim mladim sirom.

Nema komentara:

Objavi komentar