kuhinja i recepti

četvrtak, 4. veljače 2016.

UKUSNE OBLATNE

Sastojci:

250 gr margarina
400 gr secera
2 case kisele pavlake/kiselo vrhnje ( 360 gr )
1 vanilija secer
60 gr cokolade
300 gr mlevene plazme
1 oblatne

Priprema:
1.
Na laganoj temperaturi otopite margarin, dodajte nalomljenu cokoladu i nju otopite, dodajte secer i vanil secer, promesajte, dodajte keks, promesajte a zatim uklonite sa vatre, dodajte kiselo vrhnje i sve lepo sjedinite. Fil ce biti mlak. Jos kratko ohlaidte uz mesanje ( posudu stavite u hladnu vodu). Filujte listove oblatne i redjajte jedno na drugo, zadnji list se nefiluje.
( filujte ravnu stranu i preklopite rupicastom ). Pritisnite rukama. Ostavite u hladnoj prostoriji ili u frizideru na nekoliko sati.
Izvor: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar