kuhinja i recepti

četvrtak, 4. veljače 2016.

CHESSY MALINA

Voćna kaša500 g malina
200 g šećera

Podloga
300 g mljevene Plazme
100 g putera
2 kašike šećera
1 kašikica cimeta

Kremasti dio
500 ml biljnog vrhnja za šlag
250 g šećera u prahu
400 g Vajkrema

Priprema

1.
Maline i šećer kuhati 20 tak min, da postane voćna kaša i ostaviti da ohladi.
2.
Istopiti puter. Pomiješati mljevenu Plazmu, šećer i cimet sa puterom i utisnuti u kalup. Ostaviti u frižider.
3.
Umutiti dobro ohlađeno vrhnje u šlag da bude čvrsto. Dodati šećer u prahu i vajkrem i još kratko umutiti (Ne predugo jer se može desiti da smjesa bude prečvrsta), i podijeliti smjesu na dva dijela.
4.
Prvi dio smjese nanijeti na podlogu.
5.
U drugi dio smjese dodati voćnu kašu i promiješati mikserom par puta, nanijeti na prethodni sloj. Ostaviti da se dobro ohladi, najbolje preko noći. Po želji ukrasiti svježim malinama ili na neki drugi način.

Posluživanje

Pravila sam i sa borovnicama i kupinama, bude također super. Može i bilo koji drugi kremni sir, ja koristim Vajkrem jer tako sam prvi put kad sam dobila recept radila, i vjerovatno navika.
izvor: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar