kuhinja i recepti

četvrtak, 4. veljače 2016.

JAFFA DESERT U ČAŠI

Jaffa desert u časi
Jednostavan osvjezavajući desert u časi koji ce vas osvojiti mirisom a tek onda i okusom....
Sastojci
     Za 4 čase od 2dl Podloga:
     6 kasika petit keksa ili plazme
     8 kasika mlijeka
      Krema od naranče:
     1 naranča
     200ml vode
3-4 kasike secera
     2 kasike gustina
      Ganache:
     100 ml vrhnja za slag

     50 gr čokolade za kuhanje
     1 kasika nutelle ili linolada jaffa
      arome narance
     1 dl oraha
Priprema
    Ganache:
    Ugrijati vrhnje pa preliti po cokoladi i izmjesati da se spoji,dodati kasiku nutelle ili linalede od narance.Ako nemate linoladu od narance staviti aromu od narance.
    Kekse samljeti pa preliti mlijekom(moze i pez mlijeka).
 Narancu oguliti izrezati pa preliti sa 200 ml vode i izblendati da se usitni napravi kasa pa staviti u serpicu da prokuha dodati i secer.Kad prokuha dodati gustin koji smo razmutili u malo vode i ukuhati da se zgusne par minuta.
    U času staviti jednu kasiku keksa pa dodati kreme od narance i ostaviti u frizider da se malo prohladi ,ostatak keksa ako je ostalo pomjesati sa mljevenim orasima pa posuti po kremi od naranče.Preko staviti ganache i ostaviti da se ohladi.
    Izvor:  www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar