kuhinja i recepti

subota, 9. siječnja 2016.

BAKLAVA


POTREBNO:
1 pakovanje kora
500 gr mljevenih oraha
500 gr sjeckanih oraha
250 gr putera

AGDA:
500 gr šećera
500 ml vode
1 limun

PRIPREMA:
Pomiješati sjeckane i mljevene orahe,zatim otopiti puter i pustiti da se ohladi.Namastiti tepsiju i staviti koru koju treba također namastiti puterom.Preko kore posuti orahe i staviti sljedeću koru namazanu puterom.Postupak ponavljati dok se sastojci ne potroše.Zadnju koru ne posipati orasima.Izrezati baklave na željene veličine i staviti u zagrijanu rernu da se peče na 200*c dok ne porumeni.Dok se baklava peče kuhati šećer i vodu da dobijete agdu i stavite koju kap limuna.Pečenu baklavu preliti agdom i pustiti da upije.

Nema komentara:

Objavi komentar