kuhinja i recepti

subota, 9. siječnja 2016.

SARAJEVSKA RUŽICA




POTREBNO:
1 puter
2 jaja
150 gr šećera
500 gr brašna
1/4 praška za pecivo
250  gr mljevenih oraha
150 ml mlakog mlijeka

AGDA:
750 gr šećera
1 vanil šećer
voda da prekrije šećer (da ga potopi u šerpi)
limun po želji


PRIPREMA:
Mikserom umutiti puter,zatim dodati jaja i šećer.Dodati brašno sa praškom za pecivo,formirati tijesto.Na papiru za pečenje razviti tijesto.
Pripremiti fil- 250 gr oraha potopiti u mlako mlijeko,(kao kašu) malo gušće razviti po tijestu i motati u rolat.Ja prepolovim tijesto da mi budu manje ružice.Pripremljen rolat isjeći na kriške i stavljati u pleh,zatim peći u rerni dok ne dobiju zlatno žutu boju.
Pripremiti agdu- Šećer i vanilin šećer staviti u šerpu,zatim dodati vodu toliko da prekrije šećer i prokuhati.Agdom zaliti pečene ružice.

Nema komentara:

Objavi komentar