kuhinja i recepti

subota, 9. siječnja 2016.

PIŠINGER TORTA




POTREBNO:

Jedno pakovanje oblandi

Krema:
4 cijela jaja
2 žumanjka
300 gr šećera
100 gr čokolade
300 gr maslaca
1/2 limunovog soka
200 gr badema
Čokoladna glazura

PRIPREMA:

Pomoču okrugle posude i oštrog noža izrezati oblande da dobijete okrugle listove koji če biti osnova za tortu.
Krema:
Jaja,žumanjke,šećer i čokoladu tući mješajući na pari.Kada smjesa počne za se zgušnjava,skinuti sa pare i pustiti da se ohladi.Umutiti pjenasto maslac,dodati limunov sok i mljevene bademe koji se prethodno isprže i ogule i dodati smjesi.Dobivenomn kremom premazati oblande i složiti jednu na drugu i ostaviti da se stvrdne pod opterećenjem.Ohlađenu tortu preliti čokoladnom glazurom,isjeći i poslužiti.

Nema komentara:

Objavi komentar