kuhinja i recepti

subota, 9. siječnja 2016.

ČOKO-TIRAMISU TORTA



POTREBNO:

Kora:
100 gr maslaca
1 kesica vanil šećera
500 gr šećera
1 jaje
250 gr brašna
1 kesica praška za pecivo
200 gr čokolade za kuhanje
3 kašike kakaoa
500 gr bijele čokolade
200 ml čokoladnog mlijeka

FIL:
1 tiramisu krema
300 ml hladnog mlijeka
3 kašike tamnog eurokrema
200 gr mascarpone sira

PRIPREMA:
Maslac umutiti,zatim dodati vanil šećer i šećer.Dodati otopljenu čokoladu,i jaje neprestalno miješajući,potom i brašno pomiješano sa praškom za pecivo i kakaom.Kad je smjesa dobro izrađena,dodati i čokoladno mlijeko.
Kalup za torte obložiti papirom za pečenje pa uliti smjesu.Bijelu čokoladnu isjeći na kockice pa je utisnuti po tijestu.Staviti u zagrijanu rernu,peći oko 25 minuta na 160°c.
U hladnom mlijeku umutiti tiramisu kremu,dodati eurokrem i mascarpone sir i dobro promiješati.Pečenu koru preliti pripremljenim filom.Ukrasiti po želji čokoladnim bobicama,rendanom mliječnom čokoladom ili kapucinom u prahu.

Nema komentara:

Objavi komentar