kuhinja i recepti

subota, 9. siječnja 2016.

Šnenokle sa keksom


POTREBNO:

4 jaja
250 gr šećera u prahu
0.5 l mlijeka
1 vanil šećer
300 gr petit keksa

PRIPREMA:
Odvojiti bjelanca pa umutiti čvrst snijeg,zatim dodati 200 gr šećera u prahu.U šerpu staviti mlijeko da zavri,zatim kašikom stavljati šnenokle od bjelanaka.Posudu pokriti i ostaviti da se kuha 3-4 minute.U posebnoj zdjeli krupno izlomiti petit keks,te na njega posložiti šnenokle.Žumanjke umutiti sa 50 gr šećera u prahu,pjenastu kremu dodati u mlijeko u kojem su se kuhale šnenokle.Dodati vanil šećer,zatim kuhati dok se smjesa ne zgusne,ali da nema grudvica.Gotovu kremu preliti po šnenoklama.Desert se može služiti topao ali i hladan.

Nema komentara:

Objavi komentar