kuhinja i recepti

subota, 9. siječnja 2016.

BUKOVAČE SA STARIM HLJEBOM



POTREBNO:
300 gr svježih bukovača
Stari integralni hljeb nasjeckan na kockice (količina koliko je potrebno da se prekrije mala tepsija)
1 crni luk
Čehno bijelog luka
Malo maslinovog ulja
Malo peršunovog lista
2 kašike kisele pavlake
2 jaja
So i biber

PRIPREMA:
Zagrijati rernu na 200°c.Kockice hljeba preliti sa malo maslinovog ulja,izmiješati i rasporediti po tepsiji.Tepsiju staviti u rernu i peći najviše 10 minuta.Crni luk i gljive isjeckati na kockice i propržiti ih u šerpi na malo ulja.Kada gljive otpuste dodati i isjeckani bijeli luk,posoliti,pobiberiti,posuti isjeckanim peršunovim listom,promiješati i skinuti sa vatre.U posebnoj zdjeli pomiješati jaja i pavlaku,malo posoliti.Zagrijan hljeb izvaditi iz rerne ,zatim preliti proprženim bukovačama.Preko bukovača preliti jaja sa pavlakom.Vratiti u rernu i peći još 15-tak minuta ili dok se ne napravi rumena korica.

Nema komentara:

Objavi komentar