kuhinja i recepti

subota, 9. siječnja 2016.

TJESTENINA ZAČINJENA PARMEZANOM




POTREBNO:

350 gr tjestenine po želji
1 glavica brokolija iskidana na buketiće
100 gr rendanog parmezana
100 ge suhog mesa narezanog na kriške
200 ml pavlake
1 glavica crnog luka
1 kašika sjeckanog bijelog luka
4 kašike maslinovog ulja
biber i so

PRIPREMA:

U šerpu staviti vodu,posoliti je i u kipućoj vodi skuhati tjesteninu,zatim je ocijediti.Brokule kratko obariti.Na zagrijanom ulju propržiti sitno sjeckan crni i bijeli luk,dodati brokule,dinstati 5 minuta,pa umiješati pavlaku i rendani parmezan.Kada pavlaka proključa,dodati iscijeđenu tjesteninu,dobro promiješati,posoliti i pobiberiti po želji.Meso kratko propržiti u tavi,isjeckati ga,zatim po porcijama rasporediti komadiće mesa i poslužiti.

Nema komentara:

Objavi komentar