kuhinja i recepti

subota, 9. siječnja 2016.

OMLET SA PATLIĐANOM


POTREBNO:

1 patliđan srednje veličine
1 veliki paradajz oguljen i izrezan na komadiće
1 veća glavica izrezanog luka
3 čehna bijelog luka
3 kašike maslaca
3 umućena jaja
Kašićica soli
Malo bibera
Pola kašićice muškatnog oraščića

PRIPREMA:

Cijeli patliđan ispeći u rerni zagrijanoj na 200°c oko 20-tak minuta dok ne porumeni.Patliđan ostaviti da se ohladi pa ga isjeći na sitne komadiće.U tavi otopiti maslac,zatim dodati crveni i bijeli luk,izdinstati,dodati i šafran.Staviti i isjeckan patliđan,paradajz,pa još malo dinstati cc 5 minuta.Umiješati začine i jaja te sačekati da se jaja zapeku.Poslužiti sa jogurtom i hljebom.

Nema komentara:

Objavi komentar