kuhinja i recepti

subota, 9. siječnja 2016.

TELEĆA ČORBA




POTREBNO:
1 kg teletine
1 glavica luka
1 cijela paprika
peršun
paradajz
so,biber
1 kašika brašna
crvena paprika po želji
2 žumanca
1 šoljica kiselog mlijeka

PRIPREMA:
Teletinu oprati,isjeći na komade i staviti u lanac sa 2 litra vode da se kuha,zatim staviti isječenu papriku,isječeni peršun i paradajz.
Pripremiti zapršku:Jednu kašiku ulja zagrijati u tavi,dodati 1 kašiku brašna,upržiti zapršku i na kraju dodati 1 šolju vode da se brašno ne grudva.Pripremljenu zapršku staviti u lonac sa mesom i kuhati na laganoj temperaturi dok meso ne omekša.Nakon toga izvaditi meso,odnosno procijediti čorbu.U posebnu posudu staviti žumanca i 1 šolju kiselog mlijeka i dobro izmiješati.U ovu smjesu polako sipati procijeđenu čorbu,staviti malo sirčeta po želji i poslužiti sa mesom.

Nema komentara:

Objavi komentar