kuhinja i recepti

subota, 9. siječnja 2016.

OBLANDA TORTA

 POTREBNO:
8 jaja
3 oblande
1 FIL:
250 gr šećera
250 gr margarina
100 gr grožđica
100 gr žele bombona
2 FIL:
100 gr mljevenog keksa
100 gr oraha
100 gr grožđica
100 gr žele bombona
250 gr šećera
PRIPREMA:
 1FIL
Jaja odvojiti,zatim žumanjke umutiti i dodati šećer.Staviti na paru,kad se zgusne skinuti sa vatre i ohladiti.U ohlađenu smjesu umutiti margarin i dodati suhe grožđice i žele bombone.
2 FIL:
Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg,zatim dodati šećer,mljeveni keks,orahe, suhe grožđice i isjeckane žele bombone,sve dobro izmiješati.Na oblandu staviti prvi fil,razmazati,staviti drugu oblandu,pa drugi fil,pa treću oblandu staviti naopako.Po želji možete staviti ostatak fila na zadnju koru i ukrasiti sa žele bombonima.Isjeći i poslužiti.

Nema komentara:

Objavi komentar