kuhinja i recepti

subota, 9. siječnja 2016.

ĆUFTE OD PILEĆEG MESA I TIKVICA



POTREBNO:
500 gr mljevenog pilećeg mesa
100 gr zobenih pahuljica
1 jaje
250 gr mljevenih tikvica
1 kašika svježe sjeckanog timijana
1 kašika sjeckanog bijelog luka
6 kašika maslinovog ulja
Biber i so

PRIPREMA:
Pileće meso pomiješati ja jajem,zobenim pahuljicama,rendanim tikvicama,timijanom,i bijelim lukom.Posolitk,pobiberiti,zatim sve izmiješati i oblikovati ćufte jednakih veličina.U tavi zagrijati ulje na umjerenoj temperaturi,dodati ćufte i pržiti 15-20minuta.Povremeno ih okrenuti.Pržene ćufte izvaditi,pa ih poslužiti uz sos od jogurta,malo ljutog začina,peršuna i kašićice bijelog sjeckanog luka.

Nema komentara:

Objavi komentar