kuhinja i recepti

subota, 9. siječnja 2016.

SARMICE OD BLITVE SA ZOBI



POTREBNO:

250 gr zobi
500 gr blitve
1 crvena paprika
1 manja glavica crvenog luka
2 čehna bijelog luka
2 kašike maslinovog ulja
So i biber po želji.

PRIPREMA:

Zob staviti dan prije u vodu da nabubri,pa je kuhati u slanoj vodi 30 minuta.Blitvi odvojiti listove od stabljike.Listove kratko blanširati(provući kroz slanu kipuću vodu,pa brzo ohladiti u hladnoj) a stabljike sitno isjeckati.Papriku očistiti i nasjeckati na kocke.Luk i bijeli luk izdinstati sa malo maslinovog ulja,dodati kockice paprike,stabljike blitve i kuhanu zob.Preliti temeljcem ili vodom,posoliti pobiberiti i kuhati 15 minuta.Listove blitve nadjenuti rižotom od zobi,zamotati sarmice i poredati ih u glinenu zdjelu s viškom smjese.Politi sa malo vode da pokrije sarmice,poklopiti aluminijskom folijom i peći pola sata na 140°c.

Nema komentara:

Objavi komentar