kuhinja i recepti

subota, 9. siječnja 2016.

MINJONI

 POTREBNO:
250  gr kesten pirea
120 gr smjese od oraha
100 gr čokolade
1 kašika ruma
Za smjesu od oraha:
60 gr šećera
60 gr oraha
Čokoladna glazura:
100 gr čokolade
3 kašike ulja
PRIPREMA:
-Za smjesu od oraha istopiti šećer kao karamel i dodati sjeckane orahe,zatim sve izliti u namašćen tanjir.Kad se ohladi samljeti.Kesten pire izmiješati sa usitnjenom smjesom od oraha,dodati rum i smjesu podijeliti na 2 dijela.U jedan dio  staviti rastopljenu čokoladu,a u drugi dio ako je smjesa previše mekana dodati mljevenih oraha,pa sve staviti u frižider da se malo stegne.Preko celofana razvaljati smjesu od čokolade oko 0,5 cm debljine,zatim preko nje staviti drugu smjesu i po potrebi opet rastanjiti.Minjone izrezati po željenom obliku,preliti ih čokoladnom glazurom i ukrasiti ih polovinom karamelisanih oraha.Od preostale smjese možete oblikovati i kuglice,uvaljati ih u mljevene orahe i naribanu čokoladu.

Nema komentara:

Objavi komentar