POTREBNO:
250 gr kesten pirea
120 gr smjese od oraha
100 gr čokolade
1 kašika ruma
Za smjesu od oraha:
60 gr šećera
60 gr oraha
Čokoladna glazura:
100 gr čokolade
3 kašike ulja
PRIPREMA:
-Za
smjesu od oraha istopiti šećer kao karamel i dodati sjeckane
orahe,zatim sve izliti u namašćen tanjir.Kad se ohladi samljeti.Kesten
pire izmiješati sa usitnjenom smjesom od oraha,dodati rum i smjesu
podijeliti na 2 dijela.U jedan dio staviti rastopljenu čokoladu,a u
drugi dio ako je smjesa previše mekana dodati mljevenih oraha,pa sve
staviti u frižider da se malo stegne.Preko celofana razvaljati smjesu od
čokolade oko 0,5 cm debljine,zatim preko nje staviti drugu smjesu i po
potrebi opet rastanjiti.Minjone izrezati po željenom obliku,preliti ih
čokoladnom glazurom i ukrasiti ih polovinom karamelisanih oraha.Od
preostale smjese možete oblikovati i kuglice,uvaljati ih u mljevene
orahe i naribanu čokoladu.
Nema komentara:
Objavi komentar