kuhinja i recepti

subota, 9. siječnja 2016.

KARAMEL KOLAČ




 

POTREBNO:

1 pakovanje rozen kora
1 l mlijeka
2 kesice pudinga od karamele
350 gr šećera
4 kašike oštrog brašna
100 gr bijele čokolade
250 gr margarina
100 gr mljevenih oraha

PRIPREMA:

400 ml mlijeka pomiješati sa 50 grama šećera,4 kašike brašna i praškom za puding.Ostatak šećera karamelizovati na umjerenoj temperaturi,zatim umlačiti preostalo mlijeko i njime preliti šećer.Kuhati uz povremeno miješanje dok se karamelizovani šećer ne otopi,potom dodati pripremljenu smjesu brašna i pudinga i miješati dok se ne zgusne.U vruću smjesu dodati margarin i čokoladu,te miješati dok se sve lijepo ne sjedini.Toplim filom premazati kore i redati jednu na drugu.Zadnju koru takođe premazati filom i posuti mljevenim orasima.Gotov kolač staviti u frižider da se ohladi preko noći

Nema komentara:

Objavi komentar