kuhinja i recepti

subota, 9. siječnja 2016.

CHEESCAKE SUPERIOR



POTREBNO:
Tijesto:
300 gr crnog keksa
150 gr maslaca

Nadljev:
800 gr krem sira
250 gr šećera
2 vanil šećera
4 jaja
20 gr praška za puding od vanilije

Za posluživanje:
200 ml vrhnje za šlag
80 gr šećera u prahu
1 paketić učvršćivaća za šlag

PRIPREMA:
Keks samljeti i pomiješati ga sa predhodno rastopljenim maslacem.Dno kalupa za tortu obložiti smjesom i formirati tanku podlogu.U zdjeli pomiješati sir,jaja,šećer,vanil šećer i prašak za puding,zatim dobro izmješati i preliti po podlozi u kalupu.Zagrijati pećnicu na 160°c i peći oko 50 minuta.Tortu ohladiti i ostaviti u frižider preko noći da dobije kremastu teksturu.Prije posluživanja tortu izvaditi iz kalupa i preliti predhodno umućenim vrhnjem,šećerom u prahu i učvršćivaćem za šlag.Isjeći i poslužiti.

Nema komentara:

Objavi komentar