POTREBNO:
Tijesto:
300 gr crnog keksa
150 gr maslaca
Nadljev:
800 gr krem sira
250 gr šećera
2 vanil šećera
4 jaja
20 gr praška za puding od vanilije
Za posluživanje:
200 ml vrhnje za šlag
80 gr šećera u prahu
1 paketić učvršćivaća za šlag
PRIPREMA:
Keks
samljeti i pomiješati ga sa predhodno rastopljenim maslacem.Dno kalupa
za tortu obložiti smjesom i formirati tanku podlogu.U zdjeli pomiješati
sir,jaja,šećer,vanil šećer i prašak za puding,zatim dobro izmješati i
preliti po podlozi u kalupu.Zagrijati pećnicu na 160°c i peći oko 50
minuta.Tortu ohladiti i ostaviti u frižider preko noći da dobije
kremastu teksturu.Prije posluživanja tortu izvaditi iz kalupa i preliti
predhodno umućenim vrhnjem,šećerom u prahu i učvršćivaćem za šlag.Isjeći
i poslužiti.
Nema komentara:
Objavi komentar